La Missionera Maria-Núria Solà visita el Col·legi Sant Nicolau

Dimarts passat al col•legi Sant Nicolau de Sabadell vàrem tenir el plaer de compartir el matí amb la Missionera Maria-Núria Solà.
Ens va explicar les seves vivències i experiències al Tercer Món. Quina és la situació actual i com hi viuen els seus habitants. La pobresa a la República Democràtica del Congo s’explica per les guerres constants, les riqueses naturals explotades per les grans potències, la corrupció generalitzada… El drama que pateixen els nens soldats que són obligats a fer la guerra, les nenes que són explotades sexualment i laboralment.
Li donem les gràcies per aquets moments compartits amb Mans Unides Sabadell i esperem que torni a visitar-nos molt aviat.

missinera

Maria-Núria Solà Franquesa, nascuda el 3 de febrer del 1943 a Barcelona, és religiosa carmelita de la Caritat Vedruna des de l’octubre del 1961.
Després d’una primera etapa de mestra a Catalunya (Vic, Sabadell, Artés) l’any 1989 va poder complir el seu somni de ser missionera. Gabon i la seva capital, Libreville, va ser el primer destí. Allí es va haver d’enfrontar a una de les situacions més difícils de la seva vida: el tràfic de nens i nenes explotats laboralment i sexualment. Gràcies a Mans Unides van poder construir una casa d’acollida.

L’any 1997 Maria-Núria Solà va haver d’afrontar un nou repte: l’allau de refugiats que arribaven a Gabon a conseqüència de la guerra del Congo-Brazzaville. Va caldre organitzar l’assistència de la població i va ser aleshores que va topar amb les corrupteles.
Les ajudes humanitàries no arribaven a la població i es quedaven encallades en algun punt de la diplomàcia. La solució va ser fer arribar directament l’ajuda econòmica a les religioses.

L’any 2000, la germana Solà va arribar a Kinshasa, la capital de la República Democràtica del Congo. Aquell va ser de nou un moment especialment dolorós, perquè arribaven constantment refugiats procedents de l’est del país. La missionera catalana va col•laborar amb l’ACNUR i el Servei Jesuïta als Refugiats.