Concurs de Clipmetratges. Guanyador “Tu ets el canvi”

Benvolgut/da amic/ga,
El guanyador nacional de la categoria general del Concurs de Clipmetratges:
CONCURS DE CLIPMETRATGES
 
“Tu ets el canvi”, Millor vídeo de la categoria General
 
“Tu ets el canvi”; una història que ens fa reflexionar sobre el paper que cada persona ha de jugar en la lluita contra la fam, guanya el Festival de Clipmetratges en la categoria General.
 
·        El vídeo de la jove estudiant catalana de 18 anys es va imposar en aquesta IX edició del Festival de vídeos d’un minut que convoca Mans Unides amb l’objectiu de promoure, fonamentalment entre els joves, la consciència social i el compromís
 
·        Els treballs “2036” de Cristian Redondo i “Correspondència des de Senegal” d’Antonio Munáiz, van rebre els premis al Segon i Tercer Clipmetratge, respectivament.
 
·        En l’edició de 2018 han participat treballs d’altíssima categoria, el que va fer que no fos gens fàcil la decisió pels membres del Jurat, format, entre d’altres pels periodistes Rosa María Calaf i Toni Garrido, que van haver de triar entre els 174 vídeos rebuts.
 
Barcelona, 30/05/2018. Marta Bermúdez, estudiant de 1r de Comunicació Audiovisual a la Universitat de Vic, però nascuda a Vilanova i la Geltrú, ha resultat guanyadora de la Final Nacional del Festival de Clipmetratges de Mans Unides en la seva categoria general, amb el vídeo “Tu ets el canvi”; una història que ens fa reflexionar sobre el paper que cada persona ha de jugar en la lluita contra la fam.
 
El vídeo de la jove estudiant catalana de 18 anys es va imposar, en aquesta IX edició del Festival de vídeos d’un minut que convoca Mans Unides amb l’objectiu de promoure, fonamentalment entre els joves, la consciència social i el compromís. En l’edició de 2018 han participat treballs d’altíssima categoria, el que va fer que no fos gens fàcil la decisió pels membres del Jurat, que havien de triar entre els 174 vídeos rebuts.
 
Marta Bermúdez va rebre amb “incredulitat” un premi que li permetrà viatjar a Kenya, al costat del president del Jurat, el director de cinema Guillermo García. La alumna de la Universitat de Vic, assessorada pel director de “Fràgil Equilibri”, Goya a la Millor Pel·lícula Documental el 2017, podrà gravar un curt documental en alguns dels projectes que aporta Mans Unides al país africà.
 
Clipmetratges per a la sensibilització
“El Festival de Clipmetratges és una bona manera de contribuir a la sensibilització dels més joves sobre la lluita contra la fam”, va assenyalar la jove estudiant durant la gala. “A mi m’agrada transmetre missatges de la manera que millor sé, a través de l’audiovisual. I m’alegra haver aportat el meu granet de sorra amb aquest treball”, va assegurar.
 
Els treballs “2036” de Cristian Redondo i “Correspondència des de Senegal” d’Antonio Munáiz, van rebre els premis al segon i tercer millors clipmetratges, respectivament, en una edició en què el vídeo “Això és realitat”, va aconseguir el premi al treball més votat per l’opinió pública.
 
El Jurat d’aquesta edició del Festival de Clipmetratges ha estat format pels directors de cinema Guillermo García i Nocem Collado, els periodistes Rosa Maria Calaf i Toni Garrido, i els representants de l’Escuela de Cinematografía y Audiovisual de la Comunidad de Madrid, Alain Lefebvre, i de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, ESCAC, Aritz Lekuona.
 
El lliurament de premis va ser precedit per una interessant taula de diàleg, moderada pel periodista de TVE Quico Taronjí, en la qual Rosa María Calaf i Guillermo García, acompanyats per l’anterior directiu de la FAO, José Esquinas, i perJavier Espinosa, Premi Nacional d’Educació i Premi Innovació (Simo) 2015, van respondre a la pregunta “¿Es pot acabar amb la fam?”.
 
A més, la directora de cinema Nocem Collado i Mauro Rendón, guanyador de l’anterior edició del Festival de Clipmetratges, van presentar els curts-documentals que van gravar en projectes que Mans Unides recolza a Camerun.
 
I, com a colofó a la gala, el conte-contes camerunès Boni Ofogo, va traslladar els assistents a la ciutat etíop de Gondar, on es desenvolupa la seva història de generositat i solidaritat.
 
Aquesta IX edició del Festival de Clipmetratges no hauria estat possible sense la col·laboració de Banco Santander, Cànon, Parc Warner Madrid, PortAventura, Vorwaerts, Robotrónica, Cadena 100, Brussels Airlines, ESCAC, ECAM, DOCMA, LENS Cine de la Prensa de Madrid.